RETETA ANTI-PSD

– Se ia o lingurita de oameni cu vederi politice de dreapta, si se lasa impreuna, pentru definirea doctrinei viitorului partid.

– Dupa ce doctrina a fost definita, pe baza ei se intocmeste o platforma-program, un manifest politic, care se lasa la dospit, cam doua-trei luni, in mediul online, ca sa creasca, pe baza sugestiilor venite de la cei care cred ca pot sa contribuie cu ceva pozitiv – acestia pot fi primii viitori membri ai partidului, din afara grupului de membri fondatori.

– In tot timpul asta, lingurita aia de oameni cu vederi politice de dreapta, definesc strategiile de finantare a partidului, statutul, regulile interne de functionare, criteriile de integritate, si infiinteaza partidul.

– Cel mai important criteriu de integritate: absenta oricarei relatii cu sistemul politic si administrativ al partidului-stat, instituit de PSD.

– Din clipa infiintari, o perioada oarecare – sa zicem 12 luni, dar nu exista o regula precisa – eforturile membrilor fondatori sunt dirijate in doar doua directii: implementarea strategiei de finantare, care ar fi de dorit sa aiba la baza finantarea din cotizatii, si infiintarea de filiale.

– Infiintarea de filiale ar fi de dorit sa aiba ca prioritate atragere de personalitati locale, cu vederi politice de dreapta, care sa devina viitorii lideri ai partidului – de dorit, dar nu obligatoriu.

– Daca in acele 12 luni amintite anterior, totul a mers bine, daca membrii fondatori ai partidului, cat si membrii fondatori ai filialelor si-au facut treaba cum trebuie – adica, au investit sute si sute de ore de activism politic, in infiintarea de filiale, si au sacrificat o parte din banii lor personali, pentru a vedea partidul lor lansat in politica – vine momentul in care se pot tine primele alegeri locale, la nivel de filiale, urmate de un congres national, care sa dea prima conducere aleasa a partidului.

– Aceasta prima conducere aleasa a partidului are o sarcina si mai ingrata, decat au avut membrii fondatori, pentru ca urmeaza faza in care partidul trebuie sa creasca, atat prin numarul de membri cotizanti, cat si in ochii societatii. Ca veni vorba, parerea mea personala este ca membrii fondatori nu ar trebui, niciodata, sa faca parte din conducerea partidului, ci ar trebui sa fie un element al unui fel de sistem de „check&balance”, care sa asigure mentinerea permanenta a partidului in cadrul doctrinei, si respectarea stricta a criteriilor de integritate.

– Cea mai importanta parte a activitatii noii conduceri a partidului – si a oricaror conduceri ulterioare – este pregatirea succesului la urmatoarele alegeri. Asta inseamna, in primul rand, identificarea de potentiali candidati pentru alegeri, pe baza unor seturi de criterii de competente politico-organizatorice (se presupune ca cele de integritate morala sunt deja indeplinite), diferentiate pe tip de alegeri (locale, legislative, prezidentiale), si promovarea acestora, in fata societatii.

– O alta activitate importanta, care trebuie sa fie o permanenta, este cea care sa transforme partidul intr-o forta pro-activa in viata politica. Pana cand ajunge sa conduca o tara, orice partid ar trebui sa demonstreze ca poate sa o faca, actionand permanent, in viata reala si in mediul online, in toate problemele implicate de conducerea unei tari.

– In fine, cu toate cele de mai sus facute de nota 10, mai urmeaza un singur pas: castigarea alegerilor. Simplu, nu-i asa? 🙂

P.S. Am uitat sa includ ceva: un think-tank intern solid, capabil sa dea legitimitate intelectuala doctrinei partidului (multumesc, pentru sublinierea importantei acestui lucru, domnului Baconschi, care a facut asta intr-o postare pe feisbuc)

Lasă un răspuns