INFRACTIUNEA DE NEVACCINARE A MINORULUI SI INSTIGAREA LA NEVACCINARE

Unele persoane – din ce in ce mai multe, dupa cum se pare – refuza total sa-si vaccineze copii, pentru ca si-au pierdut incredere in vaccinare(!!!???), si asta este o incredere pierduta prin manipulari. O incredere pierduta prin instigari, facute public, de persoane care abuzeaza de pozitia lor. Fapta de a nu-ti vaccina copii, cu vaccinurile obligatorii, indiscutabil, ar trebui sa fie inclusa in Codul Penal, ca infractiune. Tot in domeniul infractiunii, ca si fapta de a nu vaccina copii cu vaccinurile obligatorii, ar trebui plasate si faptele celor care, in ciuda evidentei faptelor (boli cumplite si mortale, care AU DISPARUT dupa introducerea vaccinarii) promoveaza nevaccinarea. Cu circumstante agravante, daca fapta se petrece din pozitie de persoana publica.

Codul Penal defineste infractiunea ca fiind:

„[…] fapta prevăzută de legea penală, săvârşită cu vinovăţie, nejustificată şi imputabilă persoanei care a săvârşit-o.”.

In tratatele de Drept Penal, gasim, privitor la elementele constitutive ale infractiunii, formulari de genul acesta:

„Nu se poate concepe o infractiune fara o dispozitie de lege care sa o proclame ca atare; nu se poate concepe o infractiune fara un interes sau un bun, sau un lucru care sa fie vatamat sau primejduit prin savarsirea faptelor care constituie infractiune; nu se poate concepe o infractiune fara o persoana care sa o comita (infractor) si fara o persoana care sa fie vatamata sau amenintata in interesele sale; nu se poate concepe o infractiune fara un loc unde s-a comis si un moment in care a fost savarsita. Toate aceste date sau entitati sunt preexistente infractiunii”.

In cazul faptei nevaccinarii minorilor, de catre parinti sau tutori, la fel ca si in cazul celor care instiga la fapta de nevaccinare a minorilor, se regasesc toate caracteristicile infractiunii, mai putin includerea in Codul Penal. Ar fi timpul ca legiuitorii, in toata lumea civilizata, sa indrepte omisiunea asta…

P.S. Partial, plecand de la ideile de mai sus, se pot atinge si subiectele libertatii de exprimare, libertatii presei, care libertati dispar, atunci cand prin ele se savarsesc varii infractiuni, sau se instiga la infractiuni.

Lasă un răspuns