VA FI OADTA, CA NICIODATA…

Daca nu se intampla o minune, peste 20 de ani, o ciuma, mai rea decat ciuma bubonica, o sa loveasca Romania. In secolul 14, circa 30-40% din populatia Europei a fost secerata de o epidemie de ciuma bubonica. Ciuma Rosie, care bantuie prin Romania, de 27 de ani, a reusit sa „secere” peste 50% din nou-nascutii de anul trecut, care nu s-au mai nascut in Romania, ci peste hotare. Acolo au sa se duca la gradinita, la scoala, si peste 20-30 de ani, ei nu au sa fie in Romania. Unii dintre ei, probabil ca au sa pastreze, formal, cetatenia romana, dar au sa fie, mai degraba, spanioli, italieni, englezi, decat romani.

Cu trei ani in urma, spuneam ca Ciuma Rosie poate sa dispara si prin atritie, lasata fara „nutrientul” ei principal: platitorul de taxe, ai carui bani sunt principala sursa a furaciunilor oligarhiei comunistoide. Acum doi ani, spuneam ca Ciuma Rosie poate fi lovita prin diminuarea sumelor trimise de cei aflati in afara tarii, rudelor din tara. Cu un an in urma, observam o chestie noua: din ce in ce mai multi romani, in loc sa se duca in concediu acasa, aduceau familia la ei, si acea familie, ramanea aici. Acum, guvernantii s-au prins ca raman singuri, ei si slugile lor din sistem.

Peste inca un an-doi – in care, probabil, trendul depopularii Romaniei o sa se mentina – probabil ca Ciuma Rosie o sa intre in convulsiile mortii fiscale. Si peste 20-30 de ani, cand batranii de astazi nu au sa mai fie printre noi, cand batranii de maine nu au sa fie in Romania, ci prin tarile in care au plecat la munca, dar in care, pana la urma, se stabilesc, in Romania o sa fie o populatie tanara, fara batrani, si fara Ciuma Rosie, care o sa fie, demult, uitata. Singura problema o sa fie numarul: probabil ca nu au sa fie mai mult de 4-5 milioane, abia suficienti cat sa populeze capitala, si cateva orase mai mai mari. Adica, o tara pustie, muribunda, in ciuda populatiei tinere.

Sfarsit.

Lasă un răspuns