ESECUL (INEVITABIL) AL STANGII

ESECUL STANGII
Am fost tentat sa nuantez, sa fac referinta la o anumita nuanta a stangii, dar mi-am dat seama ca nu are rost: cauzele care, inevitabil, vor provoca esecul final si definitiv al stangii, indiferent despre ce ideologie de stanga vorbim, sunt aceleasi. Este adevarat, unele ideologii de stanga, brutal-dictatoriale, vor avea caderi bruste, violente, pe masura brutalitatii folosite pentru mentinerea lor. Dar, in esenta, cauzele vor fi similare, in special in ce priveste principalele doua cauze: pe de o parte, divergenta, cu atat mai mare, cu cat timpul de aplicare al ideologiei de stanga creste, dintre universul iluzoriu descris de respectiva ideologie, si realitate, si pe de alta parte, fiinta umana, cu toate caracteristicile ei, date de Dumnezeu: dorinta de libertate, de fericire, si de bunastare.
Inainte de orice altceva, haideti sa stabilim un lucru teribil de important: media mainstream, adica aia din care isi ia informatia majoritatile din tarile civilizatiei occidentale, este puternic (daca nu complet), de stanga. Indiferent daca vorbim despre marile posturi de televiziune, ori despre marile jurnale ale lumii, situatia este identica. Si lucrul acesta se intampla pentru ca, de multe decenii – cam de la aparitia hipiotilor, de prin anii 60, intreaga cultura occidentala a fost otravita, incet si sigur, cu otrava marxismului progresist. Acum, cand adeptii flower-power din anii 60, conduc lumea, otrava asta a ajuns si la varfurile politicii mondiale. Si datorita acestei conjuncturi – fie lideri politici din randul marxistilor multi-culti, fie din randul marxistilor „moderati” clasici, cum sunt social-democratii, combinati cu un jurnalism aservit politic lor – stanga pare sa triumfe. Dreapta este bascalita – ma rog, atunci cand nu este catalogata ca „extrema-dreapta”, rasista, homofoba, mosogina, si asa mai departe, iar stirile despre orice s-ar opune starii de fapt DORITE de sistemele astea viciate, lipsesc aproape cu desavarsire. Tendinta de manipulare, prin intermediul mediei, este regula generala; demolarea adversarilor, la fel; iar indoctrinarea, tot prin intermediul canalelor mediei mainstream, un fapt cotidian.
Ca tot a venit vorba, ar mai fi inca un lucru de lamurit: sistemele de invatamant, metamorfozate in sisteme de educatie (eventual, „si invatamant”), au devenit adevarate oficine ale propagandei marxismului cultural. Inca de la gradinita, fundamentele corectitudinii politice sunt inoculate, zi de zi, in capul copiilor. Diversitate, incluziune, si toate celelalte marote ale ideologiei „progresismului” marxist, sunt picurate, constant, in mintile copiilor, adolescentilor, tinerilor, astfel incat, la finalul scolii, acestia sa devina niste „cetateni model”. Comunistii numeau, „specia” asta, ca fiind „omul nou”. Neo-marxistii nu i-au mai pus nici un fel de eticheta, pentru ca etichetele sunt rezervate celor care refuza indoctrinarea, sau celor care, undeva, pe parcursul indoctrinarii, s-au trezit la realitate. La fel ca in cazul dreptei, acestia sunt stigmatizati: intoleranti, rasisti, „bigoti” (in sensul din engleza), homofobi, etc. Si nu au alta alternativa decat sa se auto-cenzureze, chestie care este cu mult mai insuportabila decat cenzura comunista. Din nou, stanga pare sa triumfe…
Spun ca doar pare sa triumfe, pentru ca, din fericire (pentru cei care nu sunt de stanga), a aparut ceva care, din punctul de vedere al neo-marxistilor, este o abominatie, pentru ca nu poate fi controlat de catre ei, decat daca se leapada de masca democratiei, si adopta masuri totalitare. O data cu aparitia Internetului, s-a creat o bresa in monopolul mediei mainstream, care daca la inceput a avut dimensiuni microscopice, dupa aparitia retelelor de socializare a crescut, pentru ca acum, indiscutabil, sa fie de talia sparturii din coca Titanicului. „Aisbergul” surselor de informare online, independente de sistemele guvernantilor, a distrus cea mai teribila arma a neo-marxistilor, permitand lumii sa dea cu tifla presei controlate de ei. Ganditi-va care ar fi fost soarta alegerilor prezidentiale din SUA, fara Internet si retele de socializare. Ganditi-va care ar fi fost soarta alegerilor prezidentiale din Romania, fara Internet si retele de socializare. Ganditi-va cam ce sanse de mobilizare am fi avut, atunci cand doi elefanti invizibili tropaiau prin sediul guvernantilor romani, fara Internet si retele de socializare. Chestia asta-i scoate din minti pe toti cei care vor sa controleze societatea, indiferent daca este vorba de dictatorii Coreei de Nord, Chinei, ori Rusiei, sau de neo-marxistii occidentali. Si are si de ce: informatia, atunci cand circula liber, este cel mai puternic antidot la indoctrinare ideologica!
Evident, rezultatele existentei Internetului, in demolarea indoctrinarii stangiste, nu s-au simtit imediat. De exemplu, Meneratia Mileniala, The Millenials, nascuta intre sfarsitul anilor 70 si sfarsitul anilor 90, desi a prins zorii Internetului, nu a prins, in schimb, in perioada formarii ca oameni, intreaga pleiada de retele de socializare din ziua de astazi, nici accesul aproape nelimitat la Internet, si nici dispozitivele super-performate, pe care generatia urmatoare – Generatia Z – le-au avut inca din primii ani ai vietii. Rezultatul este cel pe care-l vedem: „snowflakes”, o generatie de „fulgi de zapada”, sau, daca vreti, o generatie de „cetateni model”, perfect indoctrinata in spiritul corectitudinii politice, dependenta de dadaceala statului, si gata sa linseze orice (si pe oricine) nu intra in spiritul neo-marxist. Generatia urmatoare, nascuta cam de la cumapana dintre milenii, si pana in ziua de astazi, desi este supusa aceleiasi indoctrinari, pare sa fie mult mai putin dispusa sa inghita, pe nemestecate, idioteniile corectitudinii politice, si este mult mai diversa (ironic, nu?) in optiunile politice imbratisate. Cat despre generatia anterioare erei Internetului, Generatia X, ea nu a apucat sa simta, in perioada formarii ca adulti, intreagul proces de indoctrinare neo-marxist, care abia incepuse sa fie introdus in sistemele de invatamant, sub forma diverselor „reforme”.
Din nou, pentru ca tot veni vorba, un segment aparte din numita Generatie X, este format din cei nascuti in fostele tari comuniste. Desigur, multi dintre ei nu au reusit sa scape de indoctrinarea comunista, dar suficient de multi au reusit sa „fenteze” invatamantul politico-ideologic comunist, si gratie un accident providential, numit Reagan (conservator, de dreapta), care a adus in genunchi Imperiul Raului rusesc, exact cand aceasta generatie intra in adolescenta, sau, in cel mai rau caz, cand ajungea la varsta adulta, au avut sansa sa scape de sistemul comunist. Acesti oameni, care nu numai ca au cunoscut comunismul in mod direct, pe propria lor piele, dar nici nu s-au lasat inglobati in masa de „oameni noi”, dau o sansa suplimentara tarilor lor, in fata neo-marxismului: sunt „vaccinati”, miros marxismul, in orice ambalaj ar veni el.
Si asa, ajungem la punctul in care, putem sa conturam esecul stangii. Esecul asta, inevitabil, pleaca de la urmatoarele:
– Generatia initiala, a neo-marxistilor, „baby-boomers”, nascuti dupa razboi, pana pe la jumatatea anilor 60, desi conduce lumea, este pe cale sa apuna, si cu fiecare an care trece, devine tot mai redusa.
– Generatia urmatoare, Generatia X, este relativ neatinsa de indoctrinarea neo-marxista, si urmeaza sa inlocuiasca Generatia Baby-Boomer la conducerea lumii, si la urnele de vot.
– Generatia Y, The Millenials, cea mai afectata de indoctrinarea neo-marxista, este inca prea tanara pentru a accede in structuri de conducere politica, si in ce priveste urna de vot, este prea inerta, pentru a reprezenta o cantitate de luat in seama.
– Generatia Z, generatia Internetului, la fel ca si Generatia X, este relativ neatinsa de neo-marxism – sa nu uitam un detaliu important: ei sunt, in linii mari, copii generatiei X, asa ca, in afara de Internet, ca „vaccin anti-marxist”, au mai avut si educatia primita in familie.
Asa ca, este inevitabil ca urmatoarea generatie, care inca nu a inceput sa se nasca, sa fie complet ferita de orice fel de indoctrinare, si pana sa ajunga milenialii sa conduca lumea – asta, daca au sa mai existe alegatori, in afara generatiei lor, ca sa-i voteze! – stanga, aia nascuta din Teroarea Iacobina, si urmasul ei, marxismul, sa ajunga acolo unde-i este locul: la cosul de gunoi al Istoriei, langa celelalte hidosenii de stanga, deja trimise acolo: nazismul si fascismul…

Lasă un răspuns