MOCOFANII ACTIVISTI

Cat de des ati intalnit, in viata reala, atei virulenti, gata sa injure toate cele sfinte, sa bage si sa-si scoata in Biserica, preoti, credinciosi, si gata sa-i puna pe cei care nu sunt de acord cu ei la stalpul infamiei??? Cat de des ati intalnit, in viata reala, activisti ai Stangii marxist culturale, care sa-si expuna dejectiile ideologice, cu agresivitate, si sa va eticheteze ca fiind fascist, nazist, misogin, rasist, islamofob, daca nu sunteti de acord cu ei??? Cat de des ati intalnit, in viata reala, activistii legebetisti, care sa-si promoveze ideile anormalitatii, si care sa va eticheteze ca fiind homofobi din Evul Mediu, fanatici religiosi, daca nu sunteti de acord cu ei??? Sunt sigur ca raspunsul este undeva intre niciodata si foarte rar.

Dar daca punem in loc de „viata reala” altceva, din mediul online, raspunsul se schimba: indivizii astia par sa fie peste tot, si au o agresivitate iesita din comun. Aata se intampla pentru ca au in mediul online locul perfect unde pot sa-si exprime frustrarile acumulate in viata reala, in care nu pot debita, cu exceptia unui cerc limitat de persoane care gandesc la unison cu ei, idiotenii care ar incinge spiritele. In viata reala, in cele mai multe cazuri, si in cele mai multe locuri, asemenea ineptii (care formeaza filozofia de viata a acestor nefericiti) ar conduce, in cel mai bun caz pentru ei, la o invitatie politicoasa de a parasi discutia, in cel mai rau caz, la ceva violenta fizica indreptata impotriva celui care le debiteaza, si in cel mai probabil caz, la niste injuraturi zdravene. Si cum sarmanii vor sa fie acceptati de lume, tac, acumuleaza frustrari, pe care ajung sa le reverse unde pot – printre altele, pe feisbucul ala pe care stam atat de mult, si in care repercusiunile sunt minime.

Frustratii astia fac asta pentru ca, de cele mai multe ori, noi, ceilalti, suntem cei care-i lasam sa o faca, angrenandu-ne in discutii fara sens, pe marginea ineptiilor si ticalosiilor excretate de respectivii frustrati, in loc sa-i tratam asa cum am face si in viata reala. Asta se intampla pentru ca, in timp ce respectivii chiar cauta sa aiba o expunere cat mai mare a idioteniilor lor, noua, celorlalti, ne temem si de etichetele pe care ei pot sa le arunce cu marsavie nepasatoare, si de felul in care ne-ar putea eticheta ceilalti spectatori la asemenea discutii, daca am incepe, de exemplu, sa-i injuram ca la usa cortului. Desigur, cineva poate sa spuna ca discutiile civilizate sunt cel mai bun fel de a revolva o disputa de idei. Dar despre ce fel de disputa de idei poate fi vorba, cand interlocutorul debiteaza idei care intra in coliziune frontala cu tot ce-ti este mai drag: Dumnezeu si credinta ta in El, familie si copii, libertate si dreptul tau de a alege cum sa-ti traiesti viata? Nu, asa ceva nu poate fi incadrat in sfera dezbaterii de idei, pentru ca este vorba, de fapt, despre atacuri furibunde asupra valorilor tale de baza. Si atunci, inainte de a va angrena in discutii cu asemenea deseuri ale umanitatii, intrebati-va cum ar decurge „discutia” asta in viata reala, si procedati la fel si online – pe cat se poate, pentru ca interactiunea fizica nu poate exista, si cel mult, pe langa niste injuraturi, puteti sa-i dati ipochimenului, in loc de un sut in fund, un block.

P.S. Eu, de cate ori se poate, daca respectivul mocofan are si o modalitate de a fi contactat in afara mediului online, o folosesc. Nici nu stiti cat de mielusei devin respectivii turbati, daca-i sunati, si le spuneti ca vreti sa continuati discutia la o bere, asa ca o sa-i asteptati cand ies de la munca…

Lasă un răspuns