EXTREMELE DE NEACCEPTAT

Despre extremismul neo-marxismului, despre telurile nefaste ale stabilimentului marxist-cultural mondial, am tot vorbit: destramarea societatii, asa cum o stim, in principal prin demolarea notiunii de familie, pentru a o putea recladi, cu omul-nou-zombificat, gata sa accepte ideologia marxist-culturala cu bucurie tampa. Cea mai recenta batalie intre acest stabiliment si societate s-a dat la mijlocul lui octombrie, in fata urnelor de vot. O batalie pe care societatea nu poate zice ca a castigat-o, dar nici nu poate cineva sa pretinda ca a pierdut-o: cand din aproape patru milioane de cetateni prezenti la vot, 95% voteaza pentru normalitatea familiei formata prin uniunea dintre un barbat si o femeie, stabilimentul politic, de orice culoare ar fi el, trebuie sa aiba tendinte sinucigase pentru a ignora acest rezultat, chiar daca referendumul nu a intrunit cvorumul.

Dar dupa acest succes moral al societatii, a aparut un fenomen la fel de periculos ca extremismul Stangii neo-marxiste: extremismul religios crestin. Incurajati de acest succes moral, crestinii „hard-core” au iesit la atac, uitand ca referendumul asta nu a fost un recensamant, de nici un fel: nici al crestinilor, nici al dreptei, nici al stangii pesediste, si nici de alt fel. Au iesit la atac, incercand sa impuna, cu forta data de acel procentaj de 95%, lucruri care nu au nici o legatura cu votul oamenilor care au fost la urne, idei care, indiferent cum incerc sa le etichetez, tot spre sintagma „fanatism religios crestin” ma duce gandul.

Un amalgam de filetism si comunism-nationalist feroce, predicat de la „amvonul” virtual al retelelor de socializare de o mare de indivizi erijati in cunoscatori ai dreptei credinte, a navalit din intunericul unde a stat ascuns, dand senzatia ca ne indreptam spre aparitia unei coagulari politice a unui embrion teocratic, dispus, fara rezerve, sa elimine legea laica, si sa o inlocuiasca, fara alte compromisuri, cu legile desprinse din interpretarea pasajelor biblice, asa cum sunt ele vazute de catre acesti predicatori. Sper sa fie doar un val trecator, dar chiar daca ar fi asa, semnalul de alarma trebuie sa ramana activ: nici un fel de extrema nu este acceptabila, indiferent de factura ei.

Lasă un răspuns