RAUL PRIMORDIAL

Un fost agent KGB este pe cale sa devina noul sef al Interpolului. Si situatia asta abominabila ma duce cu gandul la tot ce este rau in lumea asta in care traim. Si daca dau la o parte explicatiile facile, in fiecare caz, la radacina problemei este Rusia. Rusia, care de secole, este golanul planetar, si care, neintrerupt, a incercat, incearca, si probabil ca o sa incerce, si in orice viitor previzibil, sa stapaneasca intreaga lume, indiferent de mijloacele, ori aliatii ei vremelnici.

La apogeu, Rusia a stapanit tot ce insemna URSS, plus lagarul comunist, al tarilor din Estul Europei, si cand comunismul s-a prabusit (NB: teoria mea este ca prabusirea comunismului nu a facut decat sa puna in miscare un Plan B, de pastrare a dominatiei rusesti), intreaga lume a jubilat: domnia Raului se sfarsise. Realitatea, din pacate, era (si este) cu totul alta.

Domnia raului rusesc a insemnat mult mai mult decat URSS si lagarul comunist. A insemnat si crearea unor zone de conflict, cu scopul de a destabiliza, cat mai mult cu putinta, intregi regiuni geo-politice, asa cum este cazul crearii „statului” palestinian, si suportul dat teroristilor Hamas, sau crearea si sustinerea unor state cu regimuri totalitare brutale, sau, atunci cand a fost cu putinta, crearea (sau macar sustinerea) organizatiilor teroriste capabile sa loveasca Occidentul la el acasa. Mai nou, raul rusesc mai inseamna si razboiul hibrid, atacurile informationale, prin mii si mii de canale mediatice care manipuleaza informatia, pana la punctul in care confuzia intre adevar si minciuna devine starea naturala a miliarde de oameni.

Si in ciuda la toate astea, Rusia, in ciuda secolelor de distrugere pe care le are in spate, in ciuda tuturor dovezilor ca este, ca intotdeauna, in spatele raului de pe lumea asta, este tratata ca un stat normal: sta in capul mesei la ONU, este parte la discutii la varf intre statele lumii civilizate, si tot asa… In felul acesta, nu numai ca Raul rusesc este validat, dar este si sustinut, de catre statele civilizate, de catre democratiile reale ale lumii. Asa ca, ajungerea unui criminal kagebist (pleonasm necesar, pentru a sublinia anormalul situatiei!) in varful organismului politienesc international, menit sa lupte impotriva criminalitatii transfrontaliere, nu are de ce sa ne mire. In schimb, ar trebui sa fie o picatura care sa umple paharul, si sa-l faca sa se reverse. Ar trebui sa fie un punct de pornire pentru aducerea lumii la normal:

– in primul rand, tarile civilizate ar trebui sa se retraga din ONU, si sa puna bazele unei organizatii similare cu ONU, dar in care accesul sa fie conditionat de indeplinirea unor criterii minime de libertate si domnie a legii in tara care vrea sa fie parte;

– in mod similar, in cazul Interpolului, retragere si infiintarea unei institutii noi, in care tari ca Rusia, sau Pakistan, sau Iran, sa nu aiba acces, nu de alta, dar sunt generatoare de infractionalitate, inclusiv sub forma terorista, prin politicile de stat puse in practica;

– plasarea statelor din afara acestei zone de civilizatie sub presiuni politico-economice, care sa reteze legaturile dintre ele si Rusia – sau alti sponsori-proxy – pana la falimentarea regimurilor totalitare si a organizatiilor teroristeaservite Rusiei.

– crearea unor forte militare internationale, formate din trupe ale statelor civilizate, care sa sustina militar presiunile politico-economice.

Partea proasta abia acum devine vizibila, dupa enuntarea celor de mai sus: o buna parte din lumea civilizata este, deja, sub influenta Rusiei. Ma refer la Europa,  aflata sub hegemonia Germaniei, condusa de fiurărița Merkel, care madama cancelar este, probabil, cel mai mare succes al KGB, din toate timpurile. Cu exceptia cazului in care Germania este pusa la locul ei, care arvtrebui sa fie de stat cu o putere economica grozava, pe masura geniului tehnologiilor germane, dar cu o pozitie politica umila, pe masura raului provocat lumii, o asemenea punere la punct a raului primordial, numit Rusia, este imposibila.

P.S. Si uite asa, nu numai ca am vorbit despre raul primordial, ci si de sprijinul sau, care a fost, si este, Germania…

 

Lasă un răspuns