SALAM CU SOIA

Ale naibii coincidente: simultan cu mitingul de ieri, o gramada de „duoamne”, s-au hotarat sa-mi atraga atentia ca „nu am mancat salam cu soia”. Femei cu frica lui Dumnezeu, care au profilul plin cu iconite. Si floricele, iepurasi si copilasi care-ti ureaza „Noapte buna!”. Si care, brusc, desi nu am auzit de ele, din ziua in care am primit o notificare ca vor sa fim amici virtuali, vin sa-mi arunce in fata lectii de patriotism. Cred ca astea sunt parte din „milionu’ lu’ Dragnea”… Am mai scris despre postacii-conserva, profile anoste, care brusc, atunci cand se activeaza, schimba subiectul postarilor, au pagina plina de chestii pro-PSD, anti-Occident, si incep sa faca pe troll-ii. Nu este cazul asta, astea, pur si simplu, sunt echivalentul idioatelor care, cu ani in urma, cantau celebrul „Iliescu te votam, te votam cu neamul, ca sa moara de necaz, Ratiu si Campeanu!”. Atata doar ca, acum, necazul este in curtea lor: PSD moare – daca nu cumva este, deja, un cadavru politic.

Oamenii astia – la mine s-a intamplat sa fie femei – sunt de inteles, si cand spun asta, nu inseamna ca am ceva simpatie, ori ca empatizez cu ei. Universul lor, care pe atat de multi ne-a impins sa plecam din tara, se prabuseste. Si in afara de acel univers pesedist, in care au trait toata viata lor, nu cunosc nimic, nici macar din auzite. Pentru ei, chiar este un fel de sfarsit al lumii. Asa ca devin agresivi. Spunea cineva ca azi, in drum spre munca, s-a uitat, cu atentie, la cei de varsta a treia: sunt bulversati, rai, agitati. Ghinion, vorba unui Ficus celebru… O tara intreaga, de o saptama intreaga, a cantat prohodul lumii lor, si ei, de data asta, sunt la fel de neputinciosi, cum erau, cu 27 de ani in urma, cei batuti de mineri. Nu au decat sa se resemneze, si sa faca loc schimbarii. Cat despre cei care nu sunt in tara, plecati fiind din cauza Ciumei Rosii, pe care ei, acesti bieti natangi pesedisti, au generat-o, cu analfabetismul lor politic, ei bine, nu cred ca cineva, care in ciuda faptului ca ar putea sa-si vada linistit de noua viata pe care a inceput-o in Occident, si in care, majoritatea s-au realizat, dar care totusi tremura de emotie si fericire, vazand ce se intampla in tara, vor fi descurajati de asemenea reprosuri. Noi ramanem romani, si nici un fel de venin, indiferent de unde ar veni, nu o sa ne faca sa ne renegam tara.

Dupa ce PSD va fi trimis la cosul de gunoi al istoriei, unii dintre noi o sa ne intoarcem acasa. Acestia, vor aduce cu ei, civilizatia occidentala. De fapt, nu cu ei, mai corect ar fi spus „in ei”. Vor sti ce sa ceara de la autoritatile locale, vor sti ce sa ceara de la guvernanti, si vor incerca sa faca, aceia care vor ajunge sa faca parte din aceste autoritati, ce au vazut si experimentat in Occident. Vor munci, asa cum s-au invata sa faca in Occident, cu simt de raspundere, indiferent daca vor fi angajati sau antrepenori. Si se vor alatura motorului schimbarii, care acum duduie in tara. Altii, chiar daca nu se vor intoarce, fizic, sa locuiasca in tara, vor face si ei parte din schimbare. Poate vor infiinta companii, in tara, extinzand afacerile pe care le fac aici, in Occident, si acasa. Si asta va genera locuri de munca, si implicit, bunastare. Poate se vor implica, de la distanta, in viata cetatii, in feluri pe care nici macar nu le imaginam: in fond, lumea virtuala, in anumite domenii, a anulat diferenta dintre cel care sta pe malul Dambovitei, si cel care sta pe malul Senei, sau al Tamisei. In fine, altii nu vor face nimic special. Dar nici macar acestia, nu vor fi mai putin romani.

Lasă un răspuns